Feestelijke dagen achter de rug en … meer in vooruitzicht

De afgelopen week was een echte jubileum-feestweek voor Stichting Ateliers Apeldoorn. We vierden ons 30-jarig jubileum, met een nieuwe tentoonstelling, een avond met deelnemers en oud-deelnemers en een spetterende opening op zondagmiddag. Voor komende zondag (13 oktober) staat een workshopmiddag voor basisschoolkinderen in de steigers.

Jubileum-tentoonstelling

De jubileumtentoonstelling laat werk zien van Apeldoornse kunstenaars zijn lid waren of nu zijn van de stichting. Leuk om al die verschillende stijlen en technieken bij elkaar te zien. Een kleine selectie:

Avond met deelnemers en oud-deelnemers

Vrijdagavond 4 oktober waren alle oud-deelnemers/bestuursleden en huidige deelnemers/bestuursleden uitgenodigd voor een gezellig samenzijn. Een mooie mix van oude bekenden en nieuwe contacten. Ondertussen kon ook de tentoonstelling worden bewonderd. Bovendien werd het jubileumboekje gepresenteerd: ‘Samen creëren en inspireren’. Hierin blikken diverse mensen terug op de vele, vele activiteiten die zijn geweest (en er nog steeds zijn).

Opening met stadsdichter en live muziek

Zondagmiddag 6 oktober was de officiële opening van de Jubileumtentoonstelling. De hele middag speelde het trio Jazzy Treat, met ‘onze’ Antoinette, met Gerard en Rob. De muziek zorgde ervoor dat ook toevallige voorbijgangers nieuwsgierig (niks mis mee!) binnen kwamen kijken.

Oud-voorzitter Ben Mouw kwam aan het woord, en in kort bestek vatte hij de geschiedenis van Ateliers Apeldoorn samen: vele, vele tentoonstellingen op allerlei verschillende plekken in Apeldoorn, een zeer actieve club van kunstenaars en bestuursleden.

Daarna ging alle aandacht naar stadsdichter Peter-Jan de Wilde, die voor dit jubileum een speciaal gedicht had gemaakt, met de toepasselijke titel ‘Creatie’. Hij las het gedicht niet simpel voor, maar maakte er een complete performance van. Er werden woeste bewegingen gemaakt bij ‘kwast’, vloeiend bij ‘penseel’; er werd gescheurd en verpropt. En ook de lasbril kwam eraan te pas. Een treffende verbeelding van al het noeste werk dat kunstenaars verzetten, voordat ze hun werk – trots en met een glimlach – in de galerie tentoonstellen. Daarmee was de tentoonstelling geopend en bleef het nog lang gezellig.