Organisatie

Stichting Ateliers Apeldoorn is een al jaren bestaand kunstenaarsinitiatief, waarbij zo’n 30 beeldend kunstenaars zijn aangesloten die wonen en/of werken in de gemeente Apeldoorn. Ze houden zich professioneel bezig met kunst; als schilder, beeldhouwer, illustrator, fotograaf of diverse materialen/technieken.

Stichting Ateliers Apeldoorn (SAA) vertegenwoordigt de belangen van die vele gezichten. De Stichting heeft als doel de beeldende kunst in het algemeen, en het werk van de aangesloten kunstenaars in het bijzonder, meer bekendheid te geven. Daarnaast wil zij het contact met het publiek bevorderen.

SAA wil bovendien een bijdrage leveren aan het algehele culturele klimaat in Apeldoorn. Dat doet zij door het (mede) organiseren en coördineren van evenementen. Voorbeelden zijn: de jaarlijkse Open Atelierroute en exposities in de leegstaande Teresiakerk (2022 en 2023).

Jarenlang waren er exposities in de Weekend Galerie (Loolaan 49) en in de Loolaan Galerie (Loolaan 31A). Vanaf eind april hopen we vele bezoekers te verwelkomen in Galerie Ateliers Apeldoorn aan de Hoofdstraat 155.

Bestuur

Voorzitter: vacature
Secretaris: Anja Straathof
Penningmeester: Hens Berkhout
Lid namens deelnemers: Roel Ottow

e-mail:

Postadres

Stichting Ateliers Apeldoorn
Postmeestersdreef 426
7328 KS Apeldoorn