Vanaf zaterdag 22 juni is er een nieuwe expositie in Galerie Ateliers Apeldoorn, aan de Hoofdstraat 155. Dit keer is er werk van Karim Omayri en gastexposant Wim Visser. De galerie is open van 22 juni tot en met zondag 7 juli, steeds op woensdag- t/m zondagmiddag tussen 13 en 17 uur. Altijd is één van de twee kunstenaars aanwezig om bezoekers gastvrij te ontvangen. Dit is dé gelegenheid om meer te weten te komen over hun inspiratie en creatieve processen.
Karim Omayri
Opgegroeid in Bagdad (Irak), studeerde Karim Omayri van 1987 tot 1995 aan de Academie voor Beeldende Kunsten aldaar. Zijn kennis van oude technieken werkt nog altijd door in zijn eigentijdse en persoonlijke visie op beeld. Inmiddels is hij een al jaren vertrouwd gezicht bij de Stichting Ateliers Apeldoorn, met zijn heel eigen en bijzondere twee- en driedimensionaal werk. Karim gebruikt traditionele materialen als verf, keramiek en papier-maché. Als de inhoud van het werk er om vraagt, kunnen het ook kunststoffen als siliconen en acrylaten zijn. Soms zijn op straat gevonden voorwerpen aanleiding om, in combinatie met andere materialen, een persoonlijk verhaal te vertellen.
Wim Visser
Wim Visser is weliswaar geboren in Zutphen, maar zijn Molukse achtergrond is van groot belang voor zijn inspiratie. Zijn vader kwam uit Kota Ambon en zijn moeder uit Suli. Wim begon zijn artistieke reis met graffiti, schetsen en schilderen. Later verkende hij het maken van zandsculpturen en beeldhouwen, maar uiteindelijk vond hij zijn weg naar het doek. Hij merkte een gebrek aan Molukse kunst en streeft ernaar om deze op te pakken en vanuit een fris perspectief te benaderen. “Als kunstenaar streef ik ernaar om bewustwording van de Molukse cultuur in de wereld te creëren door middel van schilderijen van moderne en oude tradities, authentieke Molukse objecten en de adembenemende natuur.” Zijn schilderijen worden allemaal tot leven gebracht vanuit de visie en boodschap in zijn hoofd en hart, geïnspireerd door de kern van het bestaan: geluk en vreugde (Molukse cultuur). Met zijn kunst drukt Wim zijn afkomst, geloof en religie uit.
Het motto is: Vlag buiten? Galerie open!



