Schilder

Landschappen en zeegezichten, daar heb ik iets mee. Ze raken me intens. Ik kan er helemaal in opgaan. Ik teken en fotografeer ze om ze thuis verder uit te werken. Meer nog sla ik dat wat ik aan het landschap beleefd heb op om het later, al schilderend, weer op te roepen. Vroeger deed ik dat in een aquarel, gedetailleerd en in gedekte tinten. Al vele jaren echter schilder ik met acryl. Dat sluit aan bij mijn behoefte aan intenser kleurgebruik en werken op groter formaat. Ik schilder zowel met de kwast als met een paletmes. Dat is afhankelijk van de manier waarop het landschap zich wil uitdrukken. Schilderen is immers interactie met een schilderij in wording.

Landschappen die mij treffen probeer ik zó weer te geven, dat ik zelf tref wat mij geraakt heeft. Het is een bijzondere ervaring als ik merk dat anderen vaak juist dat herkennen. Vandaar de naam van mijn atelier: ‘Arti Choq‘.

Contact informatie:

 055-3556596

 06-44443687

 www.tonvankooten.nl

 ton.v.kooten@nullgmail.com

 Topaasstraat 22
 7314 HT Apeldoorn