Ateliers Apeldoorn

Apeldoornse Beeldend Kunstenaars

Stichting Ateliers Apeldoorn is een al jaren bestaand kunstenaarsinitiatief, waarbij zo’n 40 beeldend kunstenaars zijn aangesloten. Ze houden zich professioneel bezig met kunst; als schilder, beeldhouwer, illustrator, goudsmid, fotograaf, boekbinder, enzovoort. Bovendien wonen en/of werken ze in de gemeente Apeldoorn.

Ateliers Apeldoorn vertegenwoordigt de belangen van die vele gezichten. De Stichting heeft als doel de beeldende kunst in het algemeen, en het werk van de aangesloten kunstenaars in het bijzonder, meer bekendheid te geven. Daarnaast wil zij het contact met het publiek bevorderen. SAA wil bovendien een bijdrage leveren aan het algehele culturele klimaat in Apeldoorn.

Dat doet zij door het (mede) organiseren en coördineren van evenementen op het gebied van beeldende kunst in de breedste zin van het woord. Enkele voorbeelden zijn: Open Ateliers (al 21 jaar op rij); de kunstroute Code Rood (op tientallen plekken in de stad); ‘Kunstenaars in de dop’, een bijzondere expositie van jonge talenten en de uitwisselingsexposities met andere steden.

Aanmelden als deelnemer

Professioneel werkende kunstenaars, die wonen en/of werken in de gemeente Apeldoorn, kunnen deelnemer worden van Stichting Ateliers Apeldoorn.

Wilt u zich aanmelden als deelnemer? Download het aanmeldingsformulier, vul het in en verstuur het naar ons e-mailadres: info@ateliersapeldoorn.nl. Onze voorzitter zal vervolgens contact opnemen voor de verdere procedure (waaronder ballotage).

Word ook vriend of sponsor

Stichting Ateliers Apeldoorn is een kunstenaarsinitiatief. Deelnemende kunstenaars leveren een financiële bijdrage om de doelstelling van de stichting te realiseren. Daarnaast is de stichting afhankelijk van bijdragen van sponsoren en de gemeente Apeldoorn, om de jaarlijkse Open Atelierroute te organiseren. U bent dus hard nodig en zeer welkom.

Als sponsor kunt u kiezen uit verschillende sponsorpakketten: ivoor, brons, zilver of goud. Natuurlijk zijn wij ook erg blij met andere vormen van hulp en steun.

Wilt u meer weten over de sponsoring of zich aanmelden als sponsor? Zie voor de voorwaarden het sponsorformulier en neem contact op met het secretariaat: info@ateliersapeldoorn.nl.

Bestuur

Vacature

Voorzitter

 

Vacature

Penningmeester

 

Anja Straathof

PR/communicatie

Postmeestersdreef 426
7328 KS  Apeldoorn

Roel Ottow

Bestuurslid

 

Contact en nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Heeft u vragen of suggesties, wilt u een kritische noot laten horen of een compliment geven?

Stuur een e-mail aan: info@ateliersapeldoorn.nl

Bedankt voor uw interesse in Ateliers Apeldoorn.

Sponsors