Ateliers Apeldoorn

Apeldoornse Beeldend Kunstenaars

OPEN ATELIERS

Open Ateliers 2019

18 en 19 mei

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei, van 11 tot 17 uur is het weer zover: de Open Ateliers. Voor de 21e keer op rij stellen kunstenaars in de gemeente Apeldoorn hun werkruimte open voor publiek. Maar liefst 51 kunstenaars zijn te bezoeken en er kan een kijkje worden genomen achter de schermen. In een handzaam boekje en op de plattegrond staan alle deelnemers vermeld. Dit jaar is er bovendien een QR-code en digitale kaart beschikbaar.

51 kunstenaars, 39 locaties

Niets is zo leuk als het nemen van een kijkje in een atelier, te zien hoe de kunstenaar werkt en daarover in gesprek te gaan. Tijdens deze editie doen maar liefst 51 kunstenaars mee, op 39 locaties. Ongeveer de helft van de deelnemende kunstenaars is aangesloten bij Stichting Ateliers Apeldoorn. Het evenement geniet inmiddels bekendheid tot ver buiten de regio.

Overzichtstentoonstelling vooraf

In het weekend vóór de Open Atelierroute (dus op zaterdag 11 en zondag 12 mei, tussen 13 en 17 uur) én in het weekend van de Open Ateliers (11 tot 17 uur) is er een overzichts­tentoonstelling in de LOOLAAN GALERIE. Hier is één werk te zien van elke deelnemende kunstenaar. Zo kunnen bezoekers – letterlijk en figuurlijk – alvast een beeld krijgen van de verscheidenheid op artistiek gebied. Bovendien kunnen ze een gerichte keuze maken welke ateliers ze later gaan bezoeken.

 

Brochure en plattegrond

De brochure met plattegrond is verkrijgbaar bij de LOOLAAN GALERIE (Loolaan 31a), CODA Museum en CODA Bibliotheek, in horecagelegenheden en tal van andere adressen in de gemeente. Ook op deze website is de informatie te raadplegen. Door het scannen van de QR-code krijgen bezoekers op hun smartphone informatie over de route en achtergrondinformatie van alle deelnemende kunstenaars. De kaart staat ook hieronder.