Ateliers Apeldoorn

Apeldoornse Beeldend Kunstenaars

Open Ateliers

Open Ateliers 2019

18 en 19 mei

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei, van 11 tot 17 uur, is het weer zover. Tijdens de Open Ateliers zijn 51 kunstenaars te bezoeken en kan een kijkje worden genomen achter de schermen. In een handzaam boekje en op de plattegrond staan alle deelnemers vermeld. Dit jaar is er bovendien een digitale kaart beschikbaar.

 

Niets is zo leuk als het nemen van een kijkje in een atelier, te zien hoe de kunstenaar werkt en daarover in gesprek te gaan. Tijdens deze editie doen maar liefst 51 kunstenaars mee, op 39 locaties. Ongeveer de helft van de deelnemende kunstenaars is aangesloten bij Stichting Ateliers Apeldoorn. Het evenement geniet inmiddels bekendheid tot ver buiten de regio.

 

Overzichtstentoonstelling vooraf

In het weekend vóór de Open Ateliers (dus op zaterdagmiddag 11 en zondagmiddag 12 mei) is er een overzichts­tentoonstelling in de LOOLAAN GALERIE. Hier is één werk te zien van elke deelnemende kunstenaar. Zo kunnen bezoekers – letterlijk en figuurlijk – alvast een beeld krijgen van de verscheidenheid op artistiek gebied én een gerichte keuze maken welke ateliers ze een week later gaan bezoeken.

 

Brochure en plattegrond

De brochure met plattegrond is verkrijgbaar bij de LOOLAAN GALERIE (Loolaan 31a), CODA Museum en Bibliotheek, in horeca-gelegenheden en tal van andere adressen in de gemeente.