Ateliers Apeldoorn

Apeldoornse Beeldend Kunstenaars

Loolaan Galerie

LOOLAAN GALERIE is de plek waar onze professionele kunstenaars hun werk in samenhang tonen aan het publiek én hun werk kunnen verkopen. Het belangrijkste doel van de stichting is echter dat het werk gezien wordt. Kunst wordt immers niet gemaakt voor een archief. Een kunstenaar heeft iets te zeggen.

 

Kenmerken van de LOOLAAN GALERIE zijn de open en ontspannen sfeer én de aanwezigheid van de exposerende kunstenaars. Zij gaan graag in gesprek met bezoekers. De exposities wisselen elke twee weken en zijn gratis te bezoeken.

 

De LOOLAAN GALERIE is ontstaan uit de wens om, naast de Open Ateliers, het publiek zo goed en breed mogelijk te bereiken. Dat kreeg in 2004 gestalte. Inmiddels is de galerie gevestigd aan de Loolaan 31a. Dit is recht tegenover de Grote Kerk en op loopafstand van het centrum van Apeldoorn.

 

Openingstijden: elk weekend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Activiteiten

Ton van de Kraats en Wim Streep

13/14 en 20/21 april

De schilderijen van Wim Streep zijn voornamelijk met acrylverf geschilderd. Het onderwerp varieert van portret tot stads- en landschap. De maten zijn meestal 80 x 80 en in heldere kleuren opgebouwd. Grotere maten zoals zoals 100 x 200 cm worden door hem in opdracht vervaardigd. Ook experimenteert hij met werken die met behulp van een 3D Pen en 3D printer worden gemaakt en bouwt die apparaten zelf. Zijn werk is ook op zijn site wimstreep.nl te bekijken.

Ton van de Kraats exposeert met figuurschilderingen in verschillende technieken. Het zijn soms acrylschilderingen, dan weer toepassingen van verschillende technieken, zoals aquarelfragmenten in papierlagen over elkaar, eventueel gecombineerd met acrylverf of airbrush. Daarnaast exposeert hij keramiek, waarbij het thema golf (ondata) een belangrijke rol speelt. Op zijn site www.tonvandekraats.nl is meer werk van hem te bekijken.

Marlies Hulzebos en Anouk Bijsterbosch

27/28 april en 4/5 mei

Agenda

13/14 en 20/21 april:

Ton van de Kraats en Wim Streep

De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 13 – 17 uur.

Locatie