Ateliers Apeldoorn

Apeldoornse Beeldend Kunstenaars

LOOLAAN GALERIE

LOOLAAN GALERIE is de plek waar onze professionele kunstenaars hun werk in samenhang tonen aan het publiek én hun werk kunnen verkopen. Het belangrijkste doel van de stichting is echter dat het werk gezien wordt. Kunst wordt immers niet gemaakt voor een archief. Een kunstenaar heeft iets te zeggen.

Kenmerken van de LOOLAAN GALERIE zijn de open en ontspannen sfeer én de aanwezigheid van de exposerende kunstenaars. Zij gaan graag in gesprek met bezoekers. De exposities wisselen elke twee weken en zijn gratis te bezoeken.

De LOOLAAN GALERIE is ontstaan uit de wens om, naast de Open Ateliers, het publiek zo goed en breed mogelijk te bereiken. Dat kreeg in 2004 gestalte. Inmiddels is de galerie gevestigd aan de Loolaan 31a. Dit is recht tegenover de Grote Kerk en op loopafstand van het centrum van Apeldoorn.

Openingstijden: elk weekend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Activiteiten

Wim Streep, en gast Ehsan

23/24 november en 30 november / 1 december

Ehsan is van kleins af aan al bezig met het customizen en vormgeven van kleding. Als 11-jarig jongetje liep hij rond in zelf gemaakte T-shirts en zette zijn eigentrends. Nog steeds liggen er alleen unieke stukken in zijn kast. Mode is iets wat je zelf maakt is zijn statement.  Je lievelingstrui weer zelf opkalefateren door met wat innovatief design. Daarmee speel je ook wat nieuwe grondstoffen uit.

De designs van Ehsan zijn daarbij geïnspireerd op persoonlijke verhalen. Zo krijgt de kleding ook emotioneel meer waarde.

 

Wim Streep is al van ouds bezig met het schilderen van stadsgezichten zoals van zijn geboortestad Amsterdam en woonstad Apeldoorn. Ook schildert hij plaatsen die hij bezoekt zoals Berlijn en heel recent Zuid Spanje, de Costa Blanca met plaatsen zoals La Nucia en Villajoyosa. Vrijwel alle werken zijn uitbundig met acryl geschilderd in het formaat 80 x 80 cm. en een enkel tweeluik.

Agenda

23/24 november en 30 november / 1 december

Wim Streep, en gast Ehsan

De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 13 – 17 uur.

Locatie