Schilder

Gera Zoet uit Apeldoorn (1973) volgde van 1994 t/m 1997 de tweedegraads lerarenopleiding Tekenen aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze schildert symbolistische portretten en taferelen, in een realistische, krachtige stijl. Vrouwen spelen de hoofdrol in haar werk. Eigen indrukken, ervaringen, emoties en dromen worden al schilderend verwerkt. Hierdoor krijgt het werk een biografisch karakter. Ze noemt zichzelf een emotieschilder, haar werk gaat over emoties en gevoelens in allerlei gradaties: van zwart naar wit tot kleurrijk. De emotie is persoonlijk, maar elk schilderij staat voor een universeler en breder thema. Gera krijgt vaak reacties van mensen die zich in haar werk herkennen.

Ze maakt in haar werk gebruik van symbolen. Het werk kenmerkt zich door sterke contrasten: contrasten in kleur, donker en licht en plat en ruimtelijk. Ze vermengt realistische elementen met bijvoorbeeld expressionistische of decoratieve elementen. Hiermee componeert ze haar eigen wereld in een unieke en herkenbare eigen stijl. Het leven zelf, de natuur en schoonheid zijn belangrijke inspiratiebronnen.
De figuren in haar werk lijken vaak los te staan van hun omgeving, ze lijken uitgeknipt te zijn en er los voor geplaatst, dit geeft een vervreemdende sfeer. Alsof ze niet werkelijk met hun omgeving verbonden zijn, als in een lucide droom. Ze kunnen zich er elk moment van losmaken.

Het werk waarmee ze nu exposeert is ontstaan vanaf 2011, sinds die tijd zoekt ze meer de publiciteit dan voorheen en heeft ze verschillende exposities op haar naam staan.

Gera schildert ook portretten in opdracht. Voor meer informatie zie: www.gerazoet.nl

Contact informatie:

 055 8434819

 06-39084589

 www.gerazoet.nl

 gera.zoet@nullgmail.com

 Tulpenlaan 13
 7315 BW Apeldoorn