Ateliers Apeldoorn

Apeldoornse Beeldend Kunstenaars

Schilder

 

Anneke Umbgrove werkt in acryl, olieverf en met gemengde materialen op groot en klein formaat.
Anneke volgde in Brabant aquarellessen. Na verhuizing naar Apeldoorn werkte zij bij Gaby Bovelander en in het toenmalig atelier van het Van Gogh Museum. Vervolgens twee jaar aan de Vrije Academie in Den Haag.
“Zij laat zich inspireren door de natuur, haar directe omgeving, de tuin, haar reizen. Stemmingen en emoties spelen een grote rol in haar werk. Zo kunnen er afwisselend fel expressionistische, abstracte, kleurige acrylschilderijen ontstaan: geometrisch-abstract werk in een subtiel kleurengamma of vrolijke bloemstillevens. Maar ook ingetogen sobere schilderijen, collage-achtig in gemengde techniek in verfijnd palet van wit, grijs en oker. Een synthese van vorm en materie die uitmondt in een poëtische compositie.
Door de jaren heen heeft Anneke zich meer technieken toegeëigend, werken met acrylverf, aquarel, zand en ijzer. Ze gaat een eigen weg en laat zich niet beïnvloeden door trends. Ze zoekt voortdurend de verdieping en exploreert nieuwe mogelijkheden. Dit waarborgt de integriteit van haar werk en het artistieke gehalte er van.” (citaat van Teun Renes)

Adres:

 

  055 5222146

  https://annekeumbgrove.wordpress.com/

  aug@planet.nl