Expositie   Animatie Design ‘Vrije geluiden’

Een unieke samenwerking LOOLAAN GALERIE en het Veluws College Walterbosch

10/11 en 17/18 november

In deze tijd zijn bewegende beelden door de digitale wereld snel toegankelijk en makkelijk te verspreiden. Het is een dynamisch, levendige en interactieve manier van verhalen vertellen en ideeën te verspreiden.

Animatie Design geeft ruimte tot het creëren van een filmisch verhaal in opdracht of een eigen filmisch verhaal.

Veertien 15 tot 18 jarige filmmakers van het Walterbosch laten hun films zien waarmee ze genomineerd zijn voor het Nationale Filmfestival voor scholieren 2018.

De enthousiaste jonge kunstenaars willen het spannende proces van ontstaan tot aan het resultaat graag met het Apeldoorns publiek delen!

Bent u nieuwsgierig naar het tot stand komen van deze Vrije geluiden?

U bent van harte welkom in de weekenden 10/11 en 17/18 november  tussen 13.00 en 17.00 uur in de LOOLAAN GALERIE Loolaan 31a Apeldoorn

De officiële opening is op zaterdag 10 november om 13.00 uur in de LOOLAAN GALERIE Loolaan 31a in Apeldoorn.

Laat deze kans om kennis te maken met de nieuwe wereld niet aan U voorbijgaan!

Eline van de Ridder en Peter ten Lohuis

24/25 november, 1/2 december

Wanneer je twee kunstenaars bij elkaar brengt die allebei denken als een beeldhouwer, maar werk maken dat je aan de muur kunt hangen, krijg je wel een heel bijzondere expositie. Dat is het geval met de expositie ‘Verhaal in beeld’ van Eline van de Ridder en Peter ten Lohuis.

Na een vliegende start als jonge ondernemer heeft Eline van de Ridder in 2016 gekozen voor het kunstenaarschap. Over haar werk zegt Eline: ‘Mijn werk ís het verhaal. Het vangt in beelden waar ik de woorden niet voor kan vinden’. Ze werkt graag en veel met bladgoud en leer in combinatie met alledaagse en/of industriële materialen. Elke impuls werkt zij slechts één keer uit in een uniek object, soms opgebouwd uit meerdere delen die dan onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Door haar unieke manier van werken produceert ze slechts 8 tot 10 werken per jaar. Voor het eerst zullen haar werken op deze expositie te koop zijn.

Peter ten Lohuis exposeert meerdere schilderijen uit zijn serie ‘Gobelin Tales’. In plaats van het traditionele schilderslinnen, schildert Peter met olieverf op gobelin gewoven stoffen. Deze stoffen zijn een verwijzing naar zijn verleden. De structuur van de stof blijft altijd zichtbaar in het schilderij, zoals herinneringen ook nooit helemaal verdwijnen. De geschilderde figuren op het doek zijn een zoektocht naar oervormen die we al mens gemeenschappelijk hebben. Oervormen zoals we die tegenkomen in onze eigen cultuur maar bijvoorbeeld ook in India of het Midden-Oosten.

Twee kunstenaars die met hun werk hun eigen verhaal in beeld brengen, wat een bijzondere expositie oplevert en het bezichtigen zeker de moeite waard is.